Wat is een elektrische eenwieler ?

Elektrische eenwieler ( ook elektrische eenwielers gênant ) zijn de nieuwste trend en bewonen nu ook in Duitsland , Oostenrijk en Zwitserland de stedelijke ruimte . In principe zijn er eenwielers met motor aangedreven door een batterij .

airwheel-elektrisches-einrad

Het is nog niet zo lang geleden dat ik een man met een elektrische eenwieler keek langs sproeiers op mij de eerste keer. In eerste instantie had ik dit ook als Begungnung Freakshow uit , maar in de komende maanden begneten me meer en meer vrouwen en mannen die een eenwieler was vastgelopen met de motor tussen haar voeten.

Vandaag Electric eenwielers zijn dag in dag uit het zicht in alle grote steden . Deze ontwikkeling is niet verwonderlijk , aangezien deze metgezel heeft een enorm potentieel voor de stad het verkeer van de toekomst .


Wat is een elektrische eenwieler?

Elektrische eenwieler – Het nieuwe transport revolutie?

Hoe een elektrische eenwieler rijden?

Wie gemotoriseerde eenwielers zijn geschikt?

Wat zijn de voordelen van een eenwieler?

Populaire Elektrische eenwieler in Test

Wat is de prijs van een elektrische eenwieler?

Waar kan ik testen elektrische eenwielers?


Wat is een elektrische eenwieler ?


Een elektrische eenwieler is een zelf – stabiliserende , einrädiger scooter met een elektrische motor , die stopt bij een zogeheten gyroscoop zijn evenwicht .

Voorloper van de elektrische eenwielers , was de ( zweirädige ) Segway . Dit beloofde jaar geleden een transport revolutie , maar bleef uit ,

Zo innovatief als de Segway was . De grootte, het gewicht en het ontwerp maken het een barrière engined vervoer. Zijn prijs schrikt veel Otto -Normal – consument te kopen.

Toch kon hij in niches te zetten . Dus de Segway vindt vandaag , vooral in de stad reizen en in beveiligingstoepassingen.

Elektrische eenwieler – Het nieuwe transport revolutie?


Elektrische eenwielers zijn ideaal voor de stedelijke woon-werkverkeer , omdat een snel en milieuvriendelijk kunt rijden door de stad met hen.

Bovendien zijn ze zeer compact en relatief eenvoudig . In termen van grootte , ze lijken op een aktetas. Daarom kunnen ze ook in de rugzak in de metro , de bus of tram , dat is een groot voordeel ten opzichte van fietsen en Segways , verliezen veel flexibiliteit in het gebruik ervan zou u .

By the way , nu al speciale rugzakken voor de take away e- wheel zelfs aangeboden.

Het bereik van een gemiddelde E – eenwieler is ongeveer 20-30 km . De maximale snelheid tot 20 km / h . Dit maakt ze ideaal voor wandelingen in de stad.

Hoe een elektrische eenwieler rijden?


Het principe is vergelijkbaar met een Segway . Aangezien het slechts op een wiel , maar de balans en de stijging falt veel moeilijker .

Het wiel reageert op zelfs kleine verschuivingen in gewicht. Maar bij het aantrekken van zijn gewicht naar voren , hij rijdt weg , het verschuiven van het lichaam op zijn beurt achteruit, het vertraagt ​​. Wordt gestuurd door gewichtsverplaatsing in de desbetreffende richting .

Klinkt eenvoudig , maar vereist enige oefening , zodat het lichaam krijgt gevoel voor het voertuig .

Wie gemotoriseerde eenwielers zijn geschikt ?


Zijn E – eenwielers slechts een trend sportuitrusting voor jonge kunstenaars ? Verre van dat . Hoewel volwassenen vaak meer tijd nodig dan jongeren aan de eenwieler beheersen , kunnen zelfs de senioren nog steeds gebruik van deze middelen van vervoer .

Een zekere leermotivatie wordt aanbevolen , omdat het een paar uur kan duren voordat je echt comfortabel met de eenwieler gaan voelen. Echter , als je eenmaal onder de knie krijgen die u niet wilt meer je anders bewegen.

Dus de beweging van de toekomst voelt !

Wat zijn de voordelen van een eenwieler ?


Eenwielers hebben ten opzichte van de voertuigen met meer wielen van een aantal voordelen : Er zijn minder bewegende delen , het totale gewicht is minder en je hebt beide handen vrij .

De mechanische eenwielers zijn een evolutie van Hochrads . Hoge wielen bestaan ​​uit een groot wiel voor de aandrijving en een klein wiel . In de late 19e eeuw , is dit wiel wordt steeds kleiner en kleiner , totdat de Stuiver – Farthing erkend dat zij ook kunnen vasthouden zonder steunwiel balans.

Begin van de 20e eeuw , de eerste gemotoriseerde eenwielers ( Monocycle ) werden vervolgens ontwikkeld . Het begon met de schijnbaar utopische “ DynaSphere „, die werd gepresenteerd 1930 .

Zo indrukwekkend als deze en andere prototypes waren . Alle gemotoriseerde eenwielers last van een cruciaal probleem : ze waren moeilijk te controleren. Toegevoegd aan de problemen kwam met het evenwicht houden .

Mede dankzij de ontwikkeling van de Segways , worden deze problemen nu opgelost .

Populaire Elektrische eenwieler in Test

In onze test artikel , presenteren we de populaire elektrische eenwielers , die beschikbaar zijn in Onlinehops zijn.

Koop Welke elektronische eenwieler ?

Wat is de prijs van een elektrische eenwieler ?


1-2 jaar geleden kostte elektrische eenwielers nog steeds enkele duizenden euro’s. Door de vele producenten die actief zijn nu in de markt , is de prijs echter nog steeds erg gedaald. De meeste eenwielers zijn nu om een ​​prijs tussen 500 en € 1000 te hebben. Sommige fabrikanten bieden goedkope zelfs op apparaten voor 350 Euro.

Koop Electric eenwieler

Waar je elektrische eenwielers kunt kopen ?

Online is dit mogelijk via winkels zoals Amazon . Daarnaast is de eenwielers zijn ook beschikbaar op de respectievelijke dealers :